Gjør seg selv mens
du gjør noe annet!
Lettvint, smakfullt og rik
på mineraler og proteiner
Til 4 personer:
1 kg lammelår i skiver
1 pk ekte fetaost (200 gram)
12-15 små amandinepoteter (ca. 350 gram)
(Jeg brukte mandeline, en type små mandelpoteter)
1 dl olivenolje, ekstra jomfru
2 løk
2 paprika, gjerne rød og grønn
10-15 fedd hvitløk
Salt og pepper
Frisk rosmarin
Sitron
Sett stekeovnen på 180 grader, ta ut langpannen.
Ha halvparten av olivenoljen utover langpannen.
Legg løk i skiver, paprika i strimler, halve poteter (med skall!!) og knust hvitløk lagvis i langpannen.
Gjem noen fedd hvitløk som du finhakker og har over kjøttet.
Brun kjøttet raskt i en panne med litt olje og legg det over grønnsakene i langpannen.
Kok ut stekepannen med litt rødvin hvis du har, eller vann. Hell over kjøttet.
Skjær fetaosten i skiver og legg en skive eller to på hvert kjøttstykke.
Ha over resten av den hakkede hvitløken, olivenolje og krydre med salt, pepper
og litt finhakket rosmarin.
Dekk langpannen med aluminiumfolie og sett i ovnen på 180 grader.
Stek i minst 2 timer, gjerne 3- 4. Ta av folien etter 2 timer og sjekk at det er igjen væske.
Hell eventuelt i en dl vin eller vann, dekk med folie og la steke videre.
Server med gresk salat og tzatsiki.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 173
Protein 12,2 g
Fett 12 g
Karbohydrater 4,2 g
Jern 1,1 mg
Kalium 317 mg
Sink 1,8 mg
Vitamin C 16 mg