mynte, lime og
en god dæsj olivenolje!
Friske smaker som gjør godt
og er lett å lage!
Grønne erter er rike på fiber, protein,
folat og mineraler. I tillegg er det en rimelig
råvare som er hurtig å tilberede.
Til 2 porsjoner:
1 dl olivenolje, ekstra jomfru av god kvalitet
½ løk
2 stilker stangselleri
En liten bit sellerirot, ca. 3 cm
2-3 fedd hvitløk
5 dl kraft/ buljong, gjerne hjemmelaget
1 lime
En pose frosne erter (ca. 350 gram)
Frisk mynte og gjerne flere typer friske urter, f.eks. basilikum og persille
Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og sellerirot.
Varm olivenoljen i en kjele på middels varme og ha i de finhakkede grønnsakene.
Rør til grønnsakene er myke, hell i frosne erter og rør godt.
Ha i saften av en lime og kraften.
Kok opp, ha i generøse mengder urter og kjør i en blender eller foodprocessor til alt er jevnet.
Server med friske urter og eventuelt litt creme fraiche.
Om du vil ha en kraftigere suppe kan du steke bacon sammen med løken og også ha i spinat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 89
Protein 1,8 g
Fett 7,5 g
Karbohydrater 3,1 g
Kostfiber 2,0 g
Jern 0,6 mg
Kalium 118 mg
Fosfor 36 mg
Vitamin E, a-TE 1,4
Folat 25 ug
Vitamin C 11 mg