av kikertmel og sesamfrø

Næringsrik lunsjrett

som er super å ta med!

Denne gangen har jeg fylt paien
med ost og skinke, men den er også
super med soltørket tomat i stedet for skinke.

Til en paiform med 28 cm diameter
2 dl kikertmel (Gram flour)
1 dl sesamfrø med skall
1 ts urtesalt
150 g smør
3 ss kaldt vann
1 boks kesam
3 egg
1 boks snøfrisk ost
100 g revet hvitost
100 g skinke i strimler
1 dl finhakket purreløk
1 dl finhakket gressløk

Bruk en kjøkkenmaskin med kniv.
Ha i kikertmel, sesamfrø, salt og kaldt smør i terninger.
Kjør til en kornete masse, tilsett vann og kjør til det samler seg.
Trykk ut deigen i formen. Bruk litt kikertmel på fingrene så det
ikke henger seg fast. Prikk deigen med en gaffel og sett i kjøleskap i 15 min.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Visp egg, snøfrisk og kesam godt sammen.
Ha i purreløk, gressløk, revet ost og skinke.
Om du vil kan du ha i litt nykvernet pepper også.
Ta formen ut av kjøleskap og forstek deigen i 10 min på 200 grader.
Ta ut formen av ovnen, hell i fyllet og fordel det jevnt utover.
Stek paien 25 min.

Server med grønn salat.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 276
Protein 11 g
Fett 23 g
Karbohydrater 6,4 g
Kostfiber 1,7 g
Kalsium 190 mg
Jern 1,7 mg
Kalium 115 mg
Vitamin A, RAE 234
Vitamin E, a-TE 1,3
Folat 40 ug

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.