Protein- og fiberrikt,
smakfullt og rimelig alternativ
til potet, ris og pasta!
Her til saftig filet av lange med råkostsalat
Linser er fulle av mineraler og fytoøstrogener,
gode plantestoffer som er særlig nyttige for oss damer.
I tillegg er de rimelige i innkjøp, smaker godt og er svært anvendelige i et utall retter!
Så – løp og kjøp og prøv!
Fersk ovnsbakt lange med røde linser og råkost:
1 boks røde linser fra GoGreen eller 2,5 dl ferdig kokte linser
1 liten løk
4 fedd hvitløk
1 dl kaldpresset olivenolje
1 ts spisskummen
1 ts urtesalt
1 ts nykvernet sort pepper
400 g filet av lange eller annen hvit fisk i serveringsstykker
2 ss finhakket frisk basilikum
2 ss persille
1 dl revet gulrot
1 dl revet eple
1 dl revet rødkål
1 dl revet kål eller salat
Saften av ½ sitron
Sett ovnen på 100 grader.
Tørk godt av fiskefiletene. Vend dem i basilikum, urtesalt og pepper.
Legg i en ildfast form og hell over 2 ss olivenolje.
Sett i ovnen i 30 min.
Skyll linsene og hell av vannet.
Hakk løk og hvitløk fint.
Ha en ss olivenolje i en liten kjele og ha i løk og hvitløk.
Rør til det er mykt, tilsett linser og spisskummen + eventuelt litt salt.
Sett på lokk og la putre på svak varme i 10 min.
Bland de revne grønnsakene med saften av sitron og resten av olivenoljen.
Server!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 184
Protein 12,2 g
Fett 9,7 g
Karbohydrater 11 g
Kostfiber 2,9 g
Jern 1,7 mg
Vitamin D 1,4 ug
Vitamin E, a-TE 1,9