Den sunneste og beste dippen!
Rik på vitamin E og kalium
og full av nyttige fettsyrer!
Her med «chips» av parmesan og friske, økologiske gulrotstenger.
Jeg bruker rikelig med frisk koriander, grønn chili og en ekstra god
olivenolje. For en mildere variant, tilsett litt rømme eller kesam.
2 store avokado
1 lime
½ dl olivenolje, ekstra jomfru
½ ts salt
2 dl frisk koriander
1 grønn chili
1 hvitløksfedd
Bruk en kjøkkenmaskin med kniv.
Del avokadoene i to og skrap ut fruktkjøttet med en skje.
Press saften av en lime over og hell over olivenoljen.
Del chilien i to på langs og ta ut frøene hvis du ikke vil ha den veldig sterk.
Ha i korianderbladene, men legg til side et par til pynt.
Del hvitløksfeddet i små biter og ha i.
Kjør maskinen på langsom hastighet til alt er godt blandet, men massen fremdeles er grov.
Ha i en skål, pynt med korianderblad og sett kaldt eller spis med en gang.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 225
Protein 1,5 g
Fett 23,6 g
Karbohydrater 1,1 g
Kostfiber 3,3 g
Kalium 327 mg
Fosfor 28 mg
Vitamin E, a-TE 4,3
Vitamin C 19 mg
Parmesanchips:
Riv parmesan grovt på et rivjern og legg små hauger på bakepapir på stekeplate.
Stek på 220 grader til de blir gyldne i kanten.
De blir sprø når de avkjøles.