hjemmelaget remulade
og fargerikt tilbehør!
Deilig sommermat
full av smak og
nyttige næringsstoffer!
Det finnes flere ulike flyndrefisker, men den vanligste i våre farvann er rødspette,
og sommeren er typisk sesong for denne deilige fisken. Flere steder får du kjøpt ferdig filetert rødspette,
og da er det bare å gripe muligheten, for dette er en nydelig matfisk!
Her har jeg panert den i en blanding av sesamfrø og kikertmel, som gir en deilig. sprø og glutenfri overflate,
rik på proteiner og nyttige fettsyrer.
Til 2 porsjoner:
300-400 g filet av rødspette
2 ss kikertmel
3 ss sesamfrø med skall
1 ts salt og 1 ts pepper
2 ss kaldpresset rapsolje
2 ss majones (Se her for oppskrift https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-131/ eller kjøp ferdig)
1 dl kaldpresset olivenolje
1 sitron
2 ss kapers
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
4 stk vårløk
Agurk og reddik i skiver
Tørk av filetene og vend dem i en blanding av kikertmel, sesamfrø, salt og pepper.
Bland majones med saften av ½ sitron og ½ dl olivenolje. Tilsett finhakket kapers.
Skjær vårløk, gulrot og stangselleri i biter/strimler.
Stek på middels sterk varme i en blanding av olje og smør mens du rører hele tiden.
Ta grønnsakene av varmen. Stek fiske i rapsolje på middels til sterk varme i ca. 30 sek på hver side, til den er gylden. Flyndrefilet er tynn og krever lite steketid.
Server fisken på grønnsakene med remuladen, agurk & reddik samt noen sitronskiver.
Velbekomme!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 184
Protein 6,3 g
Fett 16,3 g
Karbohydrater 2,8 g
Kostfiber 1,4 g
Kalium 225 mg
Fosfor 86 mg
Vitamin A, RAE 93
Vitamin D 2,7 ug
Vitamin E, a-TE 2,3