Glutenfrie, friske og saftige …
Rike på fiber og vitamin E
Enkle godsaker som
spises med god samvittighet!
Kombinasjonen sitron og ingefær
synes jeg er veldig god,
og jeg håper du er enig med meg?
Frisk revet ingefær og sitronskall gir det lille ekstra til disse nydelige muffinsene, som er helt glutenfri.
Til 10, eventuelt 6 store muffins
2 egg
1 dl creme fraiche
3 ss akasiehonning
1 ts natron
1 bit frisk ingefær, finrevet
½ dl sitronsaft (nypresset, ikke fra flaske!)
1 dl solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
2 ss kokosmel
1-2 ts malt ingefær
1 ss revet sitronskall (bruk økologisk sitron)
1 ts bakepulver
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør muffinsformer, gjerne med kokosolje.
Mal solsikkekjerner til mel i en kjøkkenmaskin.
Bland solsikkemelet med kokosmel, tørket malt ingefær, bakepulver, fiberhusk og sitronskall.
Pisk egg med creme fraiche eller rømme. (Du kan også bruke kesam, snøfrisk eller yoghurt)
Ha i natron, revet frisk ingefær, honning og sitronsaft og rør godt sammen.
Bland inn det tørre forsiktig, ikke rør unødvendig.
Fordel i former og stek på 200 grader midt i ovnen i 12-15 minutter.
(Større muffins krever lenger steketid)
Server eventuelt med et lite dryss av sukrinmelis eller annen glasur.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 225
Protein 7,5 g
Fett 16,5 g
Karbohydrater 11,2 g
Kostfiber 6,3 g
Jern 1,5 mg
Magnesium 53 mg
Vitamin A, RAE 157
Vitamin E, a-TE 4,9
Folat 32 ug
Vitamin C 8,4 mg