Enkel, varmende

høst-dessert

– eller enkel kveldsrett!

 

 

Jeg var så heldig å få en stor pose hjemmeplukkede epler fra noen som
har hagen full av deilig, friske, norske epler. Noen ble spist der og da,
noen ble med som mellommåltid på veien, og resten ble til en deilig, frisk og varmende suppe!

 

Epler er jo syrlige i seg selv, men litt frisk sitronsaft sørger for at suppen bevarer fargen,
kanel gir en varmende effekt og vanilje gir ekstra sødme.

Kan selvfølgelig også serveres kald!

Til 4 små porsjoner:
6 epler
6 dl vann
1 ts kanel
1 sitron
½ ts malt vaniljestang (vaniljepulver)
2 ss sukrin gold eller brunt sukker

Krem/Rømme/Kesam eller vaniljeis

Rens eplene for kjerner og skall og skjær dem i biter.
Ha i en kjele og press sitron over. Ha i sukker, kanel og vanilje.
Kok opp vannet og hell det over. Kok eplene til de er møre.
Mos i en blender, sil av og server med krem, rømme eller is.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 56
Protein 0,4 g
Fett 2,7 g (med kremfløte)
Karbohydrater 7,1 g
Kalium 72 mg
Vitamin A, RAE 36
Vitamin C 7 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.