med sopp
Sesongens grønne
vitaminbombe!
Grønnkål og sopp er en utmerket
kombinasjon, og med bønner,
god olivenolje og litt sitron,
har du en enkel, lun og vitaminrik salat.
Til 2 personer:
1 pk grønnkål, ca. 150-200 gram
10-15 aromasopp
5 fedd hvitløk
1.5 dl ferdig bløtlagte bønner, eller en boks fra GoGreen
6-8 cherrytomater/miniplommetomater
2 dl god kaldpresset olivenolje
1 sitron
Salt og pepper
Rens grønnkålen for de groveste stilkene og skyll den godt.
Finhakk hvitløken.
Legg grønnkålbladene i en kasserolle og hell kokende vann over.
Tilsett litt salt, kok opp og hell av vannet. Rør inn 0,5 dl olivenolje.
Del soppene i 4 og rist på sterk varme til de begynner å krympe, skru ned varmen og tilsett
0,5 dl olivenolje og finhakket hvitløk. Stek videre til de er gyldne og tilsett salt og pepper.
Bland grønnkål og sopp i en stor skål. Hell vannet av bønnene og bland inn dem også.
Ha over tomatene til slutt, sammen med resten av olivenolje og saften fra sitronen.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 257
Protein 3,9 g
Fett 23,6 g
Karbohydrater 6,6 g
Kostfiber 3 g
Jern 1,1 mg
Kalium 434 mg
Vitamin A, RAE 103
Vitamin E, a-TE 5,6
Folat 81 ug
Vitamin C 35 mg