med honning

Saftig og fiberrik kake

med smak av jul!

Denne herlige formkaken er bakt med mandel
og kokosmel, som gjør den ekstra rik på fiber,
vitaminer og gode fettsyrer. Det gjør også at
kaken har en lav glykemisk belastning,
selv om den er søtet med honning. Du kan selvfølgelig velge et annet søtstoff,
men vær oppmerksom på at bakeegenskapene til ulike søtstoff varierer.

Smak gjerne på deigen og tilsett eventuelt mer søtstoff. Jeg er en smule avvent og bruker lite:-)

Jeg brukte en silikonform med julemotiv, men kaken blir like god i en vanlig brødform:-)

4 egg
2 dl seterrømme
1 dl sitronsaft
1 ss Cocosa el smør
1 ts natron
4-5 ss akasiehonning
2,5 dl malte mandler
2 ss fiberhusk
3 store ss kokosmel
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
1/2 ts nellik
1 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en form på ca. 1 – 1 ½ liter
Bland alt det tørre bortsett fra natron.
Visp eggene med rømme, honning, sitronsaft, Cocosa og natron.
Bland alt forsiktig sammen og fyll u formen.
La det svelle 10 min før steking.
Stek på rist i 30 minutter på 180 grader.
Avkjøl før du tar kaken ut av formen.

Glasur av snøfrisk og sitronsaft er godt på kaken, men den er utmerket som den er også!

Oppbevares i tett boks eller fryses ned.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 274
Protein 9 g
Fett 21,9 g
Karbohydrater 9,9 g
Kostfiber 6,9 g
Jern 1,5 mg
Magnesium 49 mg
Vitamin A, RAE 195
Vitamin E, a-TE 5,3
Folat 35 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.