med bacon

Naturlig «supermat» rik

på jern, vitamin A og folat!

 

Hver jul lager jeg minst en type leverpostei,

og denne gangen ble kyllingleverposteien tilsatt biter av sprøstekt bacon.

Kyllingleveren er fra Holte gård og baconet fra Grøstad, begge økologisk.

Når du først skal lage en deilig postei til jul, så vil jeg på det sterkeste anbefale at du koster på deg å kjøpe disse nydelige råvarene.

Både smaken og samvittigheten har godt av det 🙂

 

Denne porsjonen gir 1 stor form eller 8 små som på bildet.

400 g kyllinglever
200 g bacon
3-4 sjalottløk
6 fedd hvitløk
2 laurbærblad
1.5 dl vin (rød eller tørr hvit)
150 g smør
Frisk timian
Salt & pepper

2 dl kyllingkraft
3 gelatinplater

Tørk leveren og skjær den fri for hinner og slintrer.
Finhakk sjalottløk og hvitløk
Stek bacon sprøtt, ta baconet ut av panna og tørk det på et papir.
Behold baconfettet, men sil det gjerne før du heller det tilbake i panna.
Tilsett 50 g av smøret og stek leveren på middels sterk varme.
Tilsett løk, knuste laurbærblad og mesteparten av hvitløken, men gjem litt til etterpå.
Ha i en håndfull frisk timian og la det frese med. Hell på vin og kok inn.
Ta plata av varmen, ha på salt og pepper, men vær forsiktig med saltet.
Skjær resten av smøret i terninger og ha i panna.
Hell alt innholdet i panna over i en kjøkkenmaskin med kniv, sammen med baconet som du har skjært i biter samt litt mer frisk timian og resten av hvitløken.
Kjør til alt er godt blandet, men fremdeles litt grovt.
Fyll former med posteimassen og sett kaldt.
Bløtlegg gelatinplatene og rør dem ut i varm kyllingkraft.
Avkjøl og hell over posteien slik at det dekker.
Sett kaldt, minimum 2 timer, gjerne natten over.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 227
Protein 10 g
Fett 19,9 g
Karbohydrater 2,4
Jern 2,1 mg
Sink 1,2 mg
Vitamin A, RAE 3382
Folat 249 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.