med reker
Morsom mat med
herlig smak!
Kjøpte med meg denne spaghettien sist jeg var i Italia,
etter å ha fått servert den med deilig sjømat i flere sammenhenger.
Spaghettien er farget med blekksprut-blekk og er svart
når den er tørket og blir mørk grå etter koking.
Smaken er ikke veldig forskjellig fra vanlig pasta,men den er morsom å servere.
Enkelte spesialforretninger har den også i Norge, men for all del, du kan godt bruke vanlig spaghetti!
Til 2 porsjoner:
150 g spaghetti
300 g ferske reker
2 stilker stangselleri
2 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 liten rød chili
2 dl tørr hvitvin
2 dl vann
1 sitron
2 ss smør
Rikelig med god olivenolje
Frisk persille
Svart pepper til kverning
Rens rekene og behold skallet.
Fres skallet i olje sammen med 1 stk finhakket stangselleri.
Hell over vin og vann og la det koke i maks 15 min.
Sil av kraften. Kok spaghettien til den er «al dente».
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og stangselleri.
Fres i litt olje til det er blankt og mykt.
Hell på kraft og rør inn smør, saften av sitronen og reker.
Rør sausen inn i pastaen og pynt med persille.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 283
Protein 6,7 g
Fett 23 g
Karbohydrater 12,6 g
Vitamin D 0,9 ug
Vitamin E, a-TE 4,7