smørstekte grønnsaker!
Nydelig middag på 10 minutter!
Fargerik mat rik på
proteiner og antioksidanter!
I dag ble jeg veldig glad, da jeg var så heldig å få kjøpt fersk uer.
Denne dypvannsfisken selges veldig ofte lettsaltet, særlig her i Trondheim,
men når den er å få fersk, er den på sitt aller beste. Uer er spesielt rik på protein, vitamin B12 og selen.
Få de som jobber i fiskedisken til å skrape vekk skjellene fra skinnet, eller sørg for å få skinnfri filet.
Fisken på bildet er servert med smørstekt grønnkål, purre og gulrot, – et godt eksempel på at det enkle ofte er det beste!
Til 2 porsjoner:
2 uerfileter, ca. 200 gram hver
1 liten purreløk
1 stor gulrot
100 g strimlet grønnkål
1 sitron
Smør og olje til steking
Salt og pepper
Tørk fisken godt og ha på salt og pepper.
Skjær purren og gulroten i tynne skiver.
Bruk 2 stekepanner, eller 1 panne og 1 wok.
Ha i litt olje (kaldpresset raps) i begge panner, sett på stek varme og ha i 1 ss smør i den hvor fisken skal steke, og 3 ss i den hvor grønnsakene skal steke.
Skru ned varmen i grønnsakspannen og rør inn grønnsakene.
Stek fisken på middels sterk varme på den ene siden (skinnsiden dersom den har skinn) i et par minutter. Rør i grønnsakene underveis.
Snu fisken og etterstek i maks et minutt. Ha over litt sitronsaft og server umiddelbart.
Litt rømme er også godt ved siden av.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 154
Protein 9,2 g
Fett 12,2 g
Karbohydrater 1,4 g
Kostfiber 1,4 g
Kalium 358 mg
Vitamin A, RAE 224
Vitamin D 0,5 ug
Vitamin E, a-TE 3,1
Folat 42 ug
Vitamin C 30 mg