peanøttsmør,

havre og kokos!

Høyt innhold av kostfiber,

essensielle fettsyrer

og mineraler.

 

Hjemmelaget energi-bar er både godt og rimelig,
og så vet du hva som er i.
Jeg har mange ganger savnet en energi-bar med høyere innhold av fettsyrer,
i tillegg til at jeg ønsket meg en som ikke smakte kunstig søtt.

Her har jeg brukt noen dadler som søtning,
men har du behov for en søtere smak kan du ha i litt lønnesirup eller honning.

Oppskriften gir ca. 20 bars
180 g peanøttsmør, økologisk (ca. halve glasset)
2 dl kaldpresset kokosolje, Cocosa
100 g mandler
100 g havregryn
100 g hasselnøtter
100 g kokosmasse
2 ss rå kakao, økologisk
1 ts salt
100 g dadler uten stein
200 g mørk sjokolade, minimum 70 % kakao

Smelt kokosolje og peanøttsmør på svak varme.
Kjør nøtter, mandler, dadler, havregryn og kokosmasse til mel i en kjøkkenmaskin.
Ha melblandingen i den smeltede massen. Rør inn kakao og salt.
Ha massen utover en stekeplate og sett kjølig til alt har stivnet. Eventuelt i fryseren.
Smelt sjokoladen i vannbad. Del opp den avkjølte massen i passende biter og dypp i sjokolade.
Avkjøl og oppbevar tildekket av plast.

Holdbar i flere uker i kjøleskap.

Næringsinnhold:
100 g gir (en bar er ca. 50 g)
Kcal 599
Protein 11 g
Fett 50,7 g
Karbohydrater 22 g
Kostfiber 8 g
Jern 1,8 mg
Kalium 325 mg
Magnesium 103 mg
Sink 1,5 mg
Vitamin E, a-TE 6,1
Folat 34 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.