med asparges
og sitronhollandaise
Herlig hverdagsluksus
rik på protein,
vitamin A og E.
Asparges er nydelig og har i tillegg mange gode egenskaper. Den virker rensende på kroppen, som mange grønne saker, og den er også kjent for å motvirke «tømmermenn».
Posjerte egg er slett ikke så vanskelig å få til, og gir den ekstra følelsen av luksus.
Pr porsjon trenger du:
8 grønne asparges
1 eggeplomme
100 gram smør
2 ss sitronsaft
2 egg
1 ss eddik
Litt salt
Smelt smøret på lav temperatur og la det stå til det skiller seg. Du skal bruke det klarede smøret.
Ha en eggeplomme i en liten bolle og sett bollen over en kjele med litt varmt vann. Bollen med eggeplommen skal ikke være nedi vannet. Pisk eggeplommen med halvparten av sitronsaften og en liten klype salt. Hell det klarede smøret dråpevis i eggemassen mens du rører, til det tykner.
Brekk av endene på aspargesen og legg dem i en kjele. Hell kokende vann over og tilsett gjerne en klype bakepulver i om du har, det bevarer grønnfargen bedre. Kok opp og hell av vannet etter 2 minutter. Kok opp en annen kjele med så mye vann at det dekker et stående egg. Ha i eddiken.
Senk varmen slik at det ikke koker, men er på kanten. Bruk en plastsleiv eller stor skje og hell forsiktig et og et egg ned i det varme vannet. La eggene ligge i ca. 4 minutter, ta opp med en hullsleiv.
IKKE rør underveis!
Anrett asparges, hollandaise og posjerte egg på tallerken.
Næringsinnhold:
100 gir
Kcal 292
Protein 7,0 g
Fett 29,5 g
Karbohydrater 0,7 g
Jern 1,3 mg
Sink 1,0 mg
Vitamin A, RAE 466
Vitamin E, a-TE 3,8
Vitamin C 8 mg