med vårløk og sesamfrø

Sunn og enkel

hverdagsmat full av

gode smaker

og nyttige næringsstoffer!

Her har jeg brukt laks, men bruk den typen fisk du liker best, gjerne en litt fast type.
Til 8 små burgere:
500 g filet av fisk
1 pk vårløk, 5-6 stk
3 ss kikertmel (eventuelt 1-2 ss potetmel, dersom du ikke har kikertmel)
2 dl sesamfrø med skall
Salt og pepper
Olje og smør til steking
Tilbehør:
Rømme eller kesam med finhakket gressløk
1 avokado
Agurk
Salatblader
Noen sitronskiver

Skjær fisken i tynne strimler og hakk den så med en skarp kniv.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, men pass på så fisken kun blir grovhakket.
Finhakk vårløken, men gjem et par stk til pynt.
Bland finhakket vårløk og kikertmel med fisken, tilsett litt salt og pepper.
Form burgere og vend dem i sesamfrø.
Stek i olje og smør på middels sterk varme til de er gyldne.
Server med salat, agurk, avokado og kesamdipp.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 250
Protein 13,4 g
Fett 19,9 g
Karbohydrater 3,6 g
Kostfiber 2,8 g
Kalsium 162 mg
Jern 2,5 mg
Magnesium 69 mg
Vitamin D 4 ug
Vitamin E, a-TE 2
Folat 34 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.