Lettvint, spicy og frisk!

Sunn snacks eller fin forrett!

Savner du sommerfølelsen og det å sitte ute og spise reker?

Hva med å nyte varmende rekekaker innendørs?
Disse kan du lage med reker fra boks, selv om de blir best med ferske reker.
Litt hvitløk, koriander og chili gir frisk smak, og kikertmel binder det hele sammen.
Til 2 porsjoner:
300 g pillede reker
2 fedd hvitløk
1 rød chili
½ dl frisk koriander
2-3 ss kikertmel (kommer an på om det er mye vann i rekene, da kreves det mer mel)
Kokosolje til steking/fritering

 

Bruk en kjøkkenmaskin med kniv og ha i alle ingrediensene. Kjør til alt er grovkornet og blandet.
Form små kaker, 3 cm brede og 1 cm tykke og legg på et bakepapir.
Varm kokosolje i en kasserolle og stek kakene på middels sterk varme, ca. 30 sekunder på hver side.
Viktig å ikke steke for lenge, da blir kakene tørre inni.

Serveres med frisk salat og gjerne en saus med litt fart i. Du kan bruke vanlig chilisaus, eller lage din egen med:
2 modne tomater, 1 ss honning, saften av 1 lime eller ½ sitron, 2 ss soyasaus og frisk koriander.
Kjøres i blender til alt er godt blandet.

Velbekomme!

Næringsinnhold i rekekaker:
100 g gir
Kcal 116
Protein 12,6 g
Fett 4,8 g
Karbohydrater 5,3 g
Magnesium 16 mg
Sink 0,5 mg
Vitamin E, a-TE 3,3

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.