En herlig blanding av de
sunneste råvarer!
Nytes med god samvittighet i godt selskap!
Det er tid for bær, og har du ikke fått anledning til å plukke selv,
så er det ingen mangel på tilgang i butikker og på markeder.
Så løp, kjøp og lag!
Til en middels stor form, ca. 24 cm
Bunn:
2 dl mandler
2 dl rå, usaltede cashewnøtter
(Kan byttes ut med solsikkekjerner dersom du ikke tåler nøtter og mandler)
½ ts vaniljepulver
2 ss Cocosa
14 store dadler eller 28 små
Fyll:
8 dl blåbær + noen til pynt på toppen
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljepulver
2 ss Cocosa
3 ss mørk lønnesirup, eller annen søtning som du foretrekker
2 små bananer, eller 1 stor
2 ss sitronsaft
(½ dl vann eller kokosvann: kun hvis det behøves for å få fyllet til å bli jevnt)
Ta ut stenene av dadlene. Bruk en kjøkkenmaskin og lag grovt mel av nøtter og mandler.
Ha dadlene i sammen med Cocosa og vaniljepulver. Kjør til massen er jevnt hakket og samler seg.
Trykk ut i bunnen av kakeformen og sett kaldt, gjerne i fryser.
Ha alle ingrediensene til fyllet i kjøkkenmaskinen og kjør til massen er jevn.
Fordel fyllet jevnt over kakebunnen, pynt med hele blåbær til slutt og sett i fryseren til alt er stivnet.
Ta kaken ut 15 min før servering og del i stykker.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 243
Protein 5,1 g
Fett 13,8 g
Karbohydrater 22 g
Kostfiber 5,3 g
Kalium 362 mg
Jern 1,5 mg
Magnesium 72 mg