bygg, grønnkål
og bittelitt rosepepper!
Amerikansk vri på norsk klassiker!
Høst er tid for lam og nå bugner butikken
av tilbud på kjøtt til den norskeste av alle matretter.
Her er lammekjøtt fra Røros, tilberedt med bygg-gryn, grønnkål og rosepepper.
Litt mer farge og litt mer smak, og så gir bygg-grynene retten litt mer tyggemotstand.
Til 4 porsjoner:
1,2-1,5 kg fårikålkjøtt
1 stk hodekål
2 dl bygg-gryn
1 pk grønnkål
2 ss hel sort pepper
2 ss hel rosepepper
2 ss mineralsalt
vann
Bruk en stor kjele. Legg kjøtt og vanlig hodekål i skiver lagvis, med salt og pepper imellom.
Hell på kokende vann så det dekker. Kok opp og skum av. Smak til om det er passe salt.
La koke under lokk 30 minutter på middels varme, tilsett bygg-grynene og kok videre en halvtime til.
Riv grønnkålen slik at de tykkeste delene ikke blir med og tilsett grønnkålbladene ti minutter før servering.