Enkel høstglede,
rik på smak og kostfiber!
Enten du er så heldig å ha egen eplehage, en generøs nabo som lar deg gå på slang,
eller som meg, finner norske, økologiske epler i min lokale mathall,
– gled deg over den friske smaken og kos deg med dem i flere varianter.
Her har jeg revet friske epler med skall og hatt i pannekakerøre,
i tillegg til å steke noen skiver som legges på ved servering.
Til 10 små pannekaker:
2 egg
½ ts salt
2 dl spelt eller sammalt mel
1 dl havremel eller havregryn
6 dl syrnet melk (jeg brukt syrnet melk fra Rørosmeieriet, Cultura eller Biola naturell er helt ok)
1 grovrevet eple
1 ss sitronsaft
1-2 epler i skiver
Smør til steking
Eventuelt bacon til servering
Pisk egg med salt og tilsett 1 dl av melken. Rør godt og tilsett melet litt etter litt, spe med melken så det ikke blir klumper. Tilsett revet eple, sitronsaft og kanel.
La røra svelle i 20 minutter. Stek små pannekaker på middels varme til de er gyldne.
Server med stekte epleskiver og eventuelt bacon til.
Baconet på bildet kommer fra Grøstad og er økologisk.
Næringsinnhold:
(uten bacon)
100 g gir
Kcal 116
Protein 4,7 g
Fett 4,8 g
Karbohydrater 12,3 g
Kostfiber 2,3 g
Kalium 189 mg
Jern 0,8 mg