Fiber- og mineralrik

godsak, fri for melk og gluten

Til kaffen, kveldskos

etter trening,

eller rett og slett til frokost?

Bananer har mange bruksområder, og når de begynner å bli brune og myke egner de seg godt til baking.
Smaken er naturlig søt, men bananer inneholder også mye kalium og en del fiber.
Denne formkaken er såpass rik på fiber at den kan gå under betegnelsen brød, men såpass søt på smak at ordet kake kanskje passer bedre … Uansett, dette er en søtsak du kan unne deg med god samvittighet, men den er energirik og mektig, så spis langsomt:-)
Til en liten brødform:
4 egg
1-4 ss Kokosblomstsukker (avhengig av hvor søt du vil ha den, smak deg frem)
3 bananer
Saften av 1 lime eller ½ sitron
1 dl Kokosmel
2 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
2 ts fiberhusk (kan sløyfes)
100 g valnøtter, grovhakket

Sett ovnen på 175 grader og smør en liten brødform.
Pisk eggene med kokossukker, mos bananene og ha dem i sammen med saften av 1 lime.
Bland alt det tørre og rør det forsiktig inn i det våte.
Stekes i 50 min på 175 grader nederst i ovnen.
Avkjøl og skjær i skiver. Kan fryses.

Næringsinnhold pr 100 g:
(en skive er ca 60 gram og gir ca 148 kcal
Kcal 247
Protein 8,6 g
Fett 16,1 g
Karbohydrater 13,3 g
Kostfiber 7 g
Vitamin E, a-TE 4,4
Jern 1,4 mg
Kalium 325 mg
Magnesium 66 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.