med lime, olivenolje,

purre, selleri og gulrot.

Sunt, rimelig og veldig godt!

 

Her med brosme, en deilig hvit fisk som smaker som hummer.

I tillegg til å være fast, smakfull og enkel å tilberede,

koster brosme ikke mer pr kilo fersk i fiskedisken

(Ravnkloa Trondheim) enn frossenfisk!

Til 2 porsjoner:
300-400 g filet av fisk
1 purre
3 stilker stangselleri
2 gulrøtter
1 lime
1 dl olivenolje, kaldpresset
Salt og pepper
Friske urter, for eksempel persille og basilikum
Eventuelt annet krydder du liker
Kan anbefale Ravnkloas Fantastisk fiskekrydder

Sett stekeovnen på 90-100 grader.
Skjær purre, selleri og gulrot i tynne skiver og ha alt i en bolle/skål.
Hell over halvparten av olivenoljen og skvis halvparten av limen over.
Bland godt, gjerne med friske urter og annet krydder.
Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form.
Tørk av fiskefileten, del opp i serveringsstykker og legg oppå grønnsakene.
Ha på resten av limen, olivenolje, hakkede friske urter, salt og pepper.
Bak i ovn på 90-100 grader i 40-60 min. (Tid varierer avhengig av fiskeslag. Brosme behøver litt lenger tid enn for eksempel torsk. Fisken er ferdig når du ser at det pipler hvit væske ut)

Server gjerne med tomatsalat og rømme.

Dersom du ønsker å bake fisken på høy temperatur slik at det går fort, er det lurt å bytte ut olivenoljen med smør og rapsolje, da olivenoljen taper seg på høye temperaturer.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 127
Protein 7,4 g
Fett 9,7 g
Karbohydrater 1,8 g
Vitamin E, a-TE 2,2
Kalsium 41 mg
Kalium 227 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.