med fetaost
Server som vegetarrett med salat
eller som tilbehør til annen mat.
Rimelig og næringsrik hverdagsmat.
Poteter er noe mange har liggende, og begynner de å bli myke er det supert å ha dem i en grateng.
Jeg har valgt tomat og litt hvitløk sammen med fetaosten, men bruk gjerne de grønnsakene du liker best.
Til 4 porsjoner:
4 middels store poteter
4 tomater
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
Tørket oregano
3 egg
1 boks kesam eller creme fraiche
1 ts muskat
1 ts salt
Litt svart pepper
150 g fetaost
Sett stekeovnen på 200 grader. Ha 1 ss olivenolje i en ildfast form.
Skjær poteter og tomater i tynne skiver (1/3 cm) og legg lagvis i formen med hakket hvitløk og oregano mellom lagene. Hell over den siste ss med olje og stek i ovn i 20 min.
Pisk egg med kesam, salt og muskat, smuldre i fetaosten.
Hell osteblandingen over grønnsakene og jevn godt ut. Kvern over litt svart pepper og stek videre i 20-30 minutter, til gratengen er jevnt gylden og har satt seg.
Næringsinnnhold:
100 g gir
Kcal 118
Protein 6,1 g
Fett 8,1 g
Karbohydrater 4,8 g
Vitamin E, a-TE 1,3
Kalsium 98 mg
Kalium 251 mg