Kjempegod og lettvint !
Etter trening eller som mellommåltid!
Sunne fettsyrer, fiber, vitaminer og mineraler!
100 g smør
2,5 dl havregryn, glutenfrie
2 dl kokosmasse
1,5 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø (helst med skall)
2 dl hakkede valnøtter
2 dl hakkede mandler (hvis du ikke tåler valnøtter og mandler, bytt ut med frø)
1 dl rosiner
100 g aprikoser
2 ss honning
2 dl Cocosa (kaldpresset kokosolje, fåes kjøt på helsekost)
Smelt smør på svak varme og rør inn havregryn og kokosmasse. Øk varmen til middels varm, pass på så havregryn og kokosmasse bare blir gyldne, ikke brent. Skru ned varmen, rør inn frø, nøtter, rosiner og aprikoser.
Rør inn cocosa til slutt. Den kan godt temperes først så den blir flytende, eller varmes i mikro på svak varme.
Det er viktig at det ikke blir for sterk varme etter at du har hatt i nøtter og frø, for da bevarer du de gode fettsyrene.
Ha i en form med bakepapir, smør det jevnt utover og klapp det hardt sammen.
Legg bakepapir over og legg på noe tungt så det blir press. Sett i kjøleskap minst en time, helst til natten over. Skjær i passe biter og pakk i plastfolie.
Mengden smør og cocosa kan variere noe, det kan være du trenger litt mer noen ganger for å få det til å henge sammen, avhengig av hvor tørre det andre ingrediensene er.
Du kan også ha biter av mørk sjokolade i denne. Mmmm….
Næringsinnhold:
100 g gir 585 Kcal
Protein 8,5 g
Fett 51 g
Karbohydrat 21,6 g
Kostfiber 10 g
Jern 3,6 mg
Magnesium 100 mg
Sink 1,8 mg
Vitamin A, RAE 124
Vitamin E, a-TE 3,9
Tiamin 0,4 mg