Eataly – mathall i SpisNytLev’s ånd

Trieste er en vakker by innerst inne i Adriaterhavet. I tillegg til en variert historie, blant annet som det gamle Østerrike-Ungarns viktigste havn, har byen en rik mat- og vinkultur. Illy-kaffe hører hjemme her, og nærmeste nabo er landsbyen Prosecco, så det er ikke vanskelig å finne grunner til å nyte livet.

På havnepromenaden ligger Eataly, en moderne mathall, som åpnet i januar 2017. Her finner du et bugnende utvalg av lokale råvarer, frukt, grønt, pasta, fisk, vin og kaffe. Det er en kaffebar, en kafeteria/vinbar og en restaurant i den lekre 2-etagers hallen.

En av de mange gledene ved å være elev av Paolo Bolaffio, grunnleggeren av stilarten Makotokai og mangeårig mester i flere kampsporter, er at vi flere ganger i året får anledning til å besøke Trieste, som er hovedsete for Makotokai. Ivrige elever må også ha mat, og ved instruktørsamlingen i august i år, ble den nye mathallen det nye favorittstedet for å fylle på energilageret.

Friske, fargerike grønnsak og fruktjuicer, så vel som mange typer kombucha og vannkefir, viser at mathallen satser på å følge med i tiden. Grønnsak og fruktavdelingen var en fryd for øyet, og det var selvsagt en bakeavdeling som produserte ulike typer pizza og foccacia kontinuerlig. Fiskeavdelingen var ikke veldig stor, men utvalget var friskt og innbydende.
En mathall av denne størrelsen krever sitt publikum, men stadige køer ved kasser, kafe og restaurant ga oss inntrykk av at lokalbefolkningen satte helhjertet pris på tilbudet.
Om vi ikke lenger har mathall i Trondheim, gleder jeg meg over opplevelser fra andre mathaller, og ser frem til neste Bondens marked her.

Og mellom frukt/grønt-avdelingen og vinbaren, fant jeg et skilt med teksten: Life is too short not to eat and drink well.

Som jeg skulle sagt det selv 🙂

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.