Pasta all’uovo

 

Proteinrik pasta

med herlig smak!

Lettvint, smakfullt

og sunnere enn du tror!

 
Pasta med egg (Pasta all’uovo) inneholder mer protein enn vanlig tørket pasta.

Mange kjenner kun til pasta med egg som fersk pasta, men det finnes flere varianter av tørket pasta med egg også. Denne pastaen kjennetegnes med høyere innhold av protein og fett. Koketiden er gjerne svært kort, og pastaen er ofte smaksatt med naturlige tilsetninger som spinat, urter eller andre grønnsaker for smakens og fargens skyld.

Når jeg er på reise i Italia tar jeg alltid med meg pasta hjem, men det finnes også gode eggpastaer til salgs i butikker med godt utvalg her i Norge.

 
Her har jeg brukt noen av variantene som produseres av La Campofilone, en italiensk produsent kjent for kvalitetspasta med høyt proteininnhold og bruk av kvalitetsegg fra frittgående høner.

 
Om du sammenligner denne pastaen med vanlig tørket fullkornspasta, vil fullkornspastaen typisk inneholde ca. 12 g protein pr 100 g, mens eggpastaen inneholder over 16 g protein pr 100 g, selv med fint mel. I tillegg holder den høy kvalitet, kleber ikke så lett som vanlig pasta og smaker utmerket.

 
Avbildet ser du:
Eggpasta med spinat, kokt i 2 minutter, rørt sammen med soltørret tomat, rødløk, vårløk og en riktig god olivenolje. Ekte og veldig enkel hurtigmat.


Eggpasta med salvie, smørstekt squash og kyllingbryst


Eggpasta med appelsin, servert med spinat, gulrot og geitost, som tilbehør til grillet kyllinglår.


Ingredienser til appelsinpastaen er hovedbilde på denne siden: eggpasta fra La Campofilone, fersk spinat, appelsiner, hvitløk, revet appelsinskall til garnityr og saus, rosmarin og geitost.

 
Det finnes mange gode grunner til å velge eggpasta neste gang, smak, næringsinnhold, anvendelighet og tidsbruk er noen av dem.

 

Lykke til og buon appetito! 🙂

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.