Deilig, saftig og sunn kake med masse smak, lite sukker og mange gode næringsstoffer!

Bak og spis med god samvittighet!

Oppskrift:

6 egg

1 dl Sukrin, eller brunt sukker/ honning

2 dl rapsolje

2 dl spelt eller rugmel

1 dl havremel

100 g malte mandler

1 ts kanel

1 ts malt nellik

1 ts kardemomme

1 ts ingefær eller allehånde eller begge deler

2 ts bakepulver

7 dl revet gulrot

1 boks (100 gram) valnøtter

½ pose aprikoser

2 moste modne bananer

1 revet eple

Ev. rosiner

Sett ovnen på 200 grader

Bland mel, malte mandler, bakepulver og krydder i et litermål eller bolle

Riv gulrot og eple, hakk valnøttene og aprikosene grovt, mos banan.

Visp egg med brunt sukker, honning eller sukrin. Bruker du honning eller sukrin så får du ikke eggedosis som ved bruk av sukker. Brunt demerasukker smaker best.

Ha i oljen i eggeblandingen og tilsett melblandingen litt etter litt så det ikke klumper.

Ha i resten av ingrediensene og fyll røren i en liten langpanne, en stor rund form eller i store muffinsformer.

Steketid vil variere litt fra komfyr til komfyr, men ca 1 time for kake og 25 min for muffins. Sjekk etter henholdsvis 15 og 30 min at ikke varmen er for sterk.

Når du ser at kaken slipper kanten av formen er den ferdig.

Glasur kan lages av kremost, kesam, sitronsaft og sukrin melis/splenda.

100 gram gir:                          263 kcal

Protein                                         5,9 g

Fett                                            17,2 g

(Hvorav enumettet,                 6,9 g

flerumettet)                              5,7 g

Karbohydrat                             20,4 g

Kostfiber                                   3,7 g

Kalsium                                    55 mg

Jern                                          1,5 mg

Magnesium                            28,6 mg

Vit A, RAE                              128

Vit D, μg                                 0,76

Vit E, Alfa-TE                         3,3

Folat μg                                   24,7

(Næringsinnholdet er beregnet ut fra bruk av brunt sukker , ved bruk av sukrin eller splenda vil karbohydratinnholdet være lavere)

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.