(uten utidige kaloriangivelser..:-))

Marsipanbrød

250 g mandler
200 g sukrin melis
1 eggehvite
1 ss Cognac
200 g 70% kakao sjokolade
1 ss Cocosa

Mal mandler fint og bland med melis.
Bland i eggehvite og cognac.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Smelt sjokoladen forsiktig i cocosa over vannbad.
Form små brød av marsipanen og dypp i sjokolade.
Legg på bakepapir og sett kaldt.
Når sjokoladen er stivnet kan marsipanbrødene pakkes inn hver for seg,
Eller oppbevares kjølig i en plastboks.

Konfektkake

200 g sjokolade, 70% kakao
150 g kokosfett, kaldpresset gjerne av typen Cocosa
1/2 dl sterk kaffe
100 g tørket aprikos
100 g dadler (uten sten)
200 g valnøtter
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 eggeplommer (eller 1 egg)

Smelt sjokoladen og fettet i kaffen i en kjele på svak varme. Ta kjelen av platen.
Pisk eggene med krydderet og ha i sjokoladeblandingen.
Hakk nøtter og tørket frukt og rør inn sammen med kokosmassen.
Ha bakepapir i en brødform og hell massen i formen. Glatt ut med en slikkepott.
Sett kjølig over natten og skjær i skiver/biter.  Holder seg lenge i kjøleskap.

 

Havrekjeks

500 g økologiske havregryn
2 ss sukrin
230 g smør
1/2 l havremelk (el lettmelk/soyamelk)
250 g  fin sammalt spelt/havre el hvetemel
3 ts bakepulver

Smelt smør på svak varme, rør inn Sukrin og havremelk og hell voer havregrynene.
La stå og svelle i minst 30 min, gjerne til neste dag.
Bland bakepulveret med melet og elt det godt inn i røren.
Kjevle tynt ut og stikk ut med et kjøkkenglass, legg på stekeplate med bakepapir og stek på 200 grader i 12-14 min.

Snøballer (kokosmakroner)

250 g kokosmasse
150 g Sukrin melis
4 eggehviter

Bland melis og kokosmasse, stivpisk eggehvitene og vend inn blandingen.
Sett med teskje på plate og stek midt i ovnen på 180 grader i 10 min.

 

Konfektkuler

100 g sjokolade, min 70% kakao
100 g valnøtter
300 g dadler
1 ss rom / cognac
1 dl sukrin melis
1 ss kakaopulver

Alle ingrediensene må være romtemperert.
Ta ut steinene av dadlene.
Finhakk sjokolade, nøtter og dadler og kjør i en foodprocessor med romen.
Bland melis og kakao og rull kuler i blandingen.
Sett kjølig.

Sjokoladekjeks

150 g Cocosa, romtemperert
1 dl Sukrin (ev. palmesukker)
2 egg
100 g kokosmasse
100 g mørk sjokolade, min 70% kakao
2 ts bakepulver
200 g hasselnøtter

Sett stekeovnen på 170 grader
Ha sukrin og cocosa i en bakebolle og rør det godt sammen.
Rør i eggene og kokosmassen.
Hakk sjokoladen i biter og ha i.
Finhakk hasselnøttene i en kjøkkenmaskin, så det blir som mel.
Bland bakepulver i hasselnøttmelet og rør det forsiktig inn i deigen.
Rull tykke pølser og skjær skiver av deigen som settes på smurt stekeplate.
Stekes midt i ovnen i 15-18 min på 170 grader.

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.