Chili og frisk koriander gir
ekstra spiss til tradisjonsrik mat!
Mineraler, antioksidanter
– og masse smak!
3 store eller 4-5 små porsjoner
400 g klippfisk, skinn og benfri
6 store poteter
2 store løk
1 paprika (gjerne spisspaprika)
Eventuelt en boks hermetisk paprika
5 fedd hvitløk
100 g sorte oliven uten sten
2 bokser hermetisk tomat, gjerne økogiske plommetomater.
1 chili
1 ts cayennepepper
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts timian
Svart pepper
2 dl olivenolje (ekstra jomfru olje!)
1 potte frisk koriander
Vann ut fisken i et døgn, skift vann minst en gang.
Tørk fisken på kjøkkenpapir og skjær i biter på ca 5 cm.
Skjær potetene i tykke skiver, hakk løken grovt.
Finhakk hvitløk, paprika og chili.
Ha halvparten av oljen i en stor gryte og stek poteter og løk på middels varme.
Ha i resten av oljen, timian, oregano og hvitløk, chili og paprika.
Rør inn cayennepepper, paprikapulver og oliven.
Ha så i hermetiske tomater og kvern svart pepper over.
Kok opp på middels varme og la småkoke under lokk en halv time, gjerne lenger.
Ha i fisken 30 minutter før servering.
Finhakk koriander og rør inn rett før servering, ha noen friske blader til pynt.
Server med godt nystekt brød og/eller salat.
Gryta kan godt varmes opp og er like god dagen etter.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 148,9
Protein 8,2 g
Fett 10,5 g
Karbohydrater 5,2 g
Kalium 491 mg
Magnesium 39 mg
Fosfor 81 mg
Vitamin D 0,5 ug
Vitamin E, a-TE 2,1
Niacin, NE 2,6
Vitamin C 19,3 mg