Nyt en fristelse full av

antioksidanter, kostfiber og jern!

Denne kaken egner seg til de store anledninger!

Ingredienser bunn
200 g sjokolade, minimum 70% kakao
250 g smør
5 egg
2 dl sukrin, palmesukker eller brunt sukker
3 dl mandelmel eller fint sammalt mel
2 ss kakao
2 ts kanel
200 g valnøtter
3 dl seterrømme
1 ts bakepulver

Tilberedning

Sett stekeovnen på 190 grader. Smør en springform 24 cm.
Smelt sjokoladen og smør i en bolle i vannbad. Lag eggedosis av egg og sukrin. Bland alt det tørre. Vend sjokoladerøren i eggedosisen, ha i rømmen og bland til slutt forsiktig inn det tørre og hakkede valnøtter. Kaken skal steke ved 190 grader i ca 30 minutter. Det skal fortsatt henge røre ved på trepinnen.

Glasur

300 g sjokolade, minimum 70 % kakao
200 g Cocosa eller smør
2 ss kakao
2 ss sukrin
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 dl fløte
gjerne 1 ss cognac

Bland alt det tørre i en kjele, tilsett fløte og konjakk og rør godt til det er uten klumper.
Ha i smøret og smelt på svak varme, tilsett sjokoladen.
Avkjøl og ha oppå og inni kaken.

Næringsinnhold:
100 g gir 484 Kcal
Protein  8,2 g
Fett  43 g
Karbohydrater  15,2 g
Kostfiber  3,5 g
Jern 2,4 mg
Kalium  294 mg
Vitamin A, RAE  359
Vitamin E, a-TE  4

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.