meksikansk vri!

Hjemmelaget “taco”-krydder

gir god marinade!

Chili setter fart på forbrenningen,

og er full av antioksidanter!

Avokado er rik på kalium, vitamin B og E!

 

Bruk store scampi, beregn 5 pr person

Marinade:
2 ts paprikapulver
1 ts cayennepepper
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 dl kaldpresset olje

Rens scampiene godt, husk å ta vekk tarmstrengen.
Finhakk chili og hvitløk, bland de tørre krydderne og bland alt med oljen.
Vend scampiene i marinaden, la stå minst en time, gjerne til dagen etter. (i kjøleskap).

Guacamole:
2 avokadoer moses med 1 presset hvitløksbåt, saften av 1 lime, noen dråper tabasco og litt hakket frisk koriander.

Scampiene grilles på sterk varme, press lime over, strø på litt salt og server med hjemmelaget guacamole og salat.

Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 gir Kcal 167
Protein  10,2 g
Fett  13,5 g
Karbohydrater  1,2 g
Kostfiber  1,2 g
Kalium  272 mg
Vitamin E, a-TE  4,5

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.