med dillmajones og pepper!

Perfekt sommerbrunsj

– rik på vitamin D,

omega-3 og antioksidanter!

Til 2 smørbrød:
1 fersk makrell, (ca 350-450 gram m hode)
smør til steking
2 skiver grovt brød
2 ss majones
2 salatblader
fersk dill og timian
salt og sort pepper
sitron eller lime

Fileter makrellen. Bruk en skarp kniv med tynt blad.
Start ved halen og skjær løs fileten ved å legge kniven flatt og skjære langs ryggbeinet.
Skjær løs eventuelle løse ben og slintrer, tørk filetene godt.
Du kan vende dem i en blanding av mel, salt og pepper, eller steke dem slik de er.
Stekes i smør på god varme, ca 30 sekunder på hver side.
Hakk frisk dill og bland med majones. Smøres på brødskivene.
Legg salatbladene oppå.
Rens den nystekte makrellen for skinn og ben og fordel på skivene.
Press lime over, kvern svart pepper over og ha på litt frisk timian.
Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 339
Protein  14,2 g
Fett  29 g
Karbohydrater  5,5 g
Kostfiber  1,2 g
Jern  1,6 mg
Kalium  364 mg
Vitamin A, RAE  63
Vitamin D  8,5 ug
Vitamin E, a-TE  2,1

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.