Smakfull vitaminbombe
rik på omega-3!
2 stk fjellørret, ca 300 g hver
100 g smør
1 sitron eller lime
1 purreløk
6 gulrøtter
1 dl seterrømme
1 liten løk eller 1 sjalottløk
Fersk timian eller sitrontimian
Salt og pepper
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft, eller 200 grader vanlig.
Fisken skal være renset på forhånd. Vask og tørk den godt, bruk gjerne en
skarp kniv og skrap av skjellene fra skinnet.
Legg fisken i en ildfast form, ha gjerne litt smør i bunnen først.
Strø litt salt og pepper i buken på fisken.
Skjær skiver av smør med ostehøvel og legg inn i buken.
Skjær løk og purreløk i skiver. Ha litt inn i buken av fisken, gjem resten.
Hakk timian fint og ha det i buken på fisken også.
Skjær mer smør og legg oppå fisken, ha på løk, purreløk og pepper.
Stek i ovn i ca 15 min.
I mellomtiden skjærer du gulrot i biter, ha i en kasserolle og hell kokende vann over.
La koke i ca 10 min, kjør i en kjøkkenmaskin til pure med litt seterrømme.
Smak til med litt salt og eventuelt litt sitron.
Server fisken med gulrotpure, hakket purreløk, frisk timian og sitron.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 142
Protein 8,2 g
Fett 11,1 g
Karbohydrater 2,7 g
Kostfiber 1,3 g
Vitamin A, RAE 240
Vitamin D 3,7 ug
Vitamin E, a-TE 1