Så godt – så enkelt!
Perfekt tilbehør til nyplukkede bær!
Prøv deilige bringebær med vaniljesaus!
Uten sukker – med nydelig smak!
Jeg er fremdeles preget av tilgangen på friske bær, (fra mine foreldres hage…)
og nyter friske bær hver dag nå på sensommeren.
Vaniljesaus til bær er noe av det beste jeg vet –
og denne kan vi spise mye av med god samvittighet.
3 dl kremfløte
5 eggeplommer
1 ts vaniljepulver
2 ss sukrin (eller akasiehonning)
eventuelt 1 ts maizenna
Bland vaniljepulver og sukrin i en kjele, rør inn fløten.
Hvis du vil ha en relativt tykk saus kan du røre inn 1 ts maizenna i sukrin/vaniljeblandingen før du tilsetter fløten.
Pisk eggeplommene og rør de inn i fløteblandingen.
Varm forsiktig opp til kokepunktet, rør hele tiden.
Det skal IKKE koke!!
Når det begynner å tykne, tar du kasserollen av varmen.
Rør av og til mens den avkjøles.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 212
Protein 3,9 g
Fett 20,3 g
Karbohydrat 3,2 (med maizenna)
Vitamin A, RAE 292
Vitamin D 2 ug
Vitamin E, a-TE 3,4