chorizo og ratatouille
Olivenolje og kjørvel gir deilig smak
– og masse antioksidanter!
Torsken bakes på svak varme og chorizoen er med på å gi smak og saftighet.
Kjørvel – en klassiker i det franske kjøkken og fra
gammelt av regnet for å ha rensende egenskaper.
Til 2 personer:
2 serveringsstykker torsk, helst filet
50 g chorizo i skiver (pikant krydret spansk spekepølse. Annen krydret pølse kan brukes)
1 dl ekstra jomfru olivenolje
1 potte kjørvel
3 fedd hvitløk
1 rød chili
½ squash
1 liten løk eller ½ stor
1 grønn paprika
1 dl hermetisk tomat
1 gulrot
1 stilk stangselleri
½ purreløk
100 g grønne bønner (aspargesbønner/haricot verts)
Salt og pepper
½ lime
Sett stekeovnen på 90 grader
Ha ca 1 ss olivenolje i en ildfast form, legg torsken i og ha over 1 ss til.
Stek chorizoen i skiver i en panne på middels varme.
Legg de stekte chorizoskivene over torsken og sett i ovnen i ca 40 min.
Ha resten av olivenoljen i en stekepanne.
Skjær løk, paprika og squash i tynne strimler, hakk hvitløk og chili fint.
Ha grønnsakene i pannen, stek under omrøring på middels varme til grønnsakene er myke
begynner å ta farge. Ha i hermetisk tomat og litt pepper, salt om du vil.
Hakk halve kjørvelplanten og rør inn, skru ned varmen og sett på lokk.
Skjær gulrot, stangselleri og purreløk i tynne strimler.
Legg i en kjele sammen med de grønne bønnene, hell kokende vann over og la koke i 30 sekunder.
Hell av vannet.
Legg de stekte grønnsakene på en tallerken, legg torsken med chorizo oppå.
Sørg for å få med litt av oljen som har samlet seg i formen.
Ha over de kokte grønnsakene, hakk kjørvel fint og ha den over det hele.
Server!
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 134
Protein 8,3 g
Fett 10 g
Karbohydrater 2,3 g
Kalium 333 mg
Vitamin A, RAE 43
Vitamin D 0,5 ug
Vitamin E, a-TE 2,1
Folat 21 ug
Vitamin C 15 mg