Sprø utenpå,- saftig inni!
Rik på protein og vitamin B!
Estragon stimulerer fordøyelsen!
1 stk kylling ca 1.3 kg,( helst Stange-kylling eller økologisk)
8 sjalottløk eller delikatesseløk
1 hel hvitløk, ca 10-15 fedd
1 økologisk sitron
½ purreløk
1 potte frisk estragon
2 ts tørket estragon
100 g smør
Urtesalt
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland 50 g smør med tørket estragon.
Knus hvitløkfeddene med flatsiden av en kniv og ta av skallet.
Del sitronen i båter.
Ha litt av smørblandingen under skinnet på kyllingbrystene.
Fyll kyllingen med resten av estragonsmøret og mesteparten av sitronen og hvitløken.
Hakk halvparten av den friske estragonen og ha inni og utenpå.
Skrell løkene og del de i to, skjær purren i skiver.
Ha litt smør nederst i en ildfast form eller leirgryte og legg løk og purre oppå.
Legg i resten av sitronen og hvitløken.
Stek kyllingen pent brun på middels varme i en stekepanne.
Legg den så over i formen med brystet opp og høvle 2 skiver smør over med en ostehøvel.
Legg noen kvaster estragon over til slutt.
Ha over litt urtesalt og stek nederst i ovnen i 50-60 min.
Det danner seg nydelig kraft i bunnen av formen, som er utmerket base til saus.
Server med frisk salat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 208
Protein 15 g
Fett 15,5 g
Karbohydrater 2,2 g
Jern 1,1 mg
Kalium 337 mg
Vitamin A, RAE 94
Niacin, NE 6,8