Nydelig høstmat!

Gresk salat er fargerikt tilbehør

Masse antioksidanter!

4 lammekoteletter
1 dl jomfru olivenolje
Saften av ½ sitron
Malt timian, rosmarin og oregano, ca 1 ½ ts totalt
2 ss smør
2 dl creme fraiche
100 g malte mandler (tåler du ikke mandler – bruk solsikkefrø)
10-15 hele mandler
1 dl vann
Frisk rosmarin
200 g fetaost (ekte fetaost er lagt på sauemelk)
2 tomater
1 grønn paprika
1 rød paprika
15 kalamataoliven (greske oliven som er sort/lilla)
½ rødløk
5 hvitløksfedd
1 agurk
2 dl gresk / tyrkisk yoghurt

Sett stekeovnen på 150 grader
Bland olivenolje med sitronsaft og de tørkede krydderne.
Gni lammekotelettene inn med blandingen.
Skjær 3 hvitløksfedd og de hele mandlene i tynne skiver.
Varm smør i en stekepanne, legg i mandler, hvitløk og koteletter.
Stek kotelettene hurtig på begge sider på sterk varme.
Legg kotelettene i en ildfast form, ha mandlene og hvitløken oppå.
Sett i ovnen på 150 grader i ca 20 min.
Kok ut pannen med vannet slik at du får med smaken fra kjøttet.
Du kan godt ha i 1 buljongterning eller annen god kraft om du har.
Ha væsken over i en mindre kjele, ha i creme fraiche og malte mandler.
Sett på lokk og varm opp på svak varme. La putre på svak varme mens lammet står i ovnen.
Hvis sausen blir for tykk tilsetter du bare mer kraft eller vann.
Lag tzatsiki ved å rive agurk, ha på salt slik av vannet kan presses ut.
Bland gresk yoghurt med revet agurk og finrevet hvitløk.
Lag salat ved å skjære opp tomat, løk, paprika og fetaost og bland med oliven.
Ha gjerne litt ekstra olivenolje over salaten.
Server lammekotelettene med sausen, salat og tzatsiki.

Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 234
Protein  8,5 g
Fett  21,2 g
Karbohydrater  2,3 g
Kalsium  83 mg
Jern  0,9 mg
Magnesium  28 mg
Sink  0,9 mg
Vitamin A, RAE  110
Vitamin E, a-TE  2,6
Vitamin C  14 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.