Frisk peppermynte

gir mild mint-smak!

Rik på fiber og antioksidanter!

– og aldeles nydelig på smak!!

Ingen oppvarming – lettvint for deg

–  fint for næringsstoffene!

 

Denne oppskriften gir 60 små konfekter.

150 g rå, økologisk kakao (fåes på helsekost)
200 g Cocosa, kaldpresset kokosfett
200 g rå, økologisk agavesirup eller yaconsirup
2 dl finhakket frisk peppermynte
2 dl kokosmasse til å rulle konfekter i

Sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur.
Ha kokosfett og sirup i en bolle og rør inn kakao og hakket peppermynte.
Du kan godt bytte ut peppermynte med f.eks kanel eller hakket aprikos.
Ha kokosmasse på et fat og rull så boller av sjokolademassen i kokos.
Settes kjølig.

Du kan også bare smøre sjokolademassen utover en langpanne med bakepapir,
ha over hakkede nøtter/frukt og sette kjølig. Da får du en deilig nøttesjokolade.

Her har jeg brukt rå agavesirup, som er en del søtere enn vanlig sukker eller honning,
men har en lavere GI, inneholder mer mineraler og gir veldig god smak til konfekt.
Du kan godt bruke mindre mengde enn det som er angitt her, eller en annen type søtning.

Næringsinnhold: pr 100 g:
Kcal 506     (1 konfekt gir ca 11 Kcal)
Protein  5 g
Fett  40,7 g
Karbohydrater  31 g
Kostfiber  9,1 g
Jern  0,7 mg
Kalium  89 mg
Magnesium  94 mg
Sink  0,3 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.