med sellerirot som jevning!

Fløyelsmyk konsistens helt uten mel!

Sunt, godt og enkelt!

1 løk
1 stor bit sellerirot (ca 300 g)
100 g smør
1 sitron
5 dl fiskekraft
5 dl vann
2 dl creme fraiche eller rømme
2 store gulrøtter (eller 4 små)
1 purreløk
500 g filet av fisk, gjerne laks og torsk
Persille
Salt og hvit pepper

Finhakk løken og skrell og skjær sellerirot i terninger, maks 1 x 1 cm.
Smelt smør på middels varme i en kasserolle, smøret skal ikke bli brunt.
Ha i løk og sellerirot i smøret og stek til det blir mykt.
Press over saften av 1/2 sitron, hell over vann og kok inn til det halve.
Du kan også bruke hvitvin istedet for noe av vannet.
Hell over kraften og la det koke 10 min.
Hell alt i en foodprocessor/blender og kjør til alt er most.
Hell tilbake i kjelen. Om konsistensen er veldig tykk har du i mer vann.
Rør inn rømme og varm forsiktig opp.
Del fiskestykkene i biter, ca 4 x 4 cm og skjær grønnsakene i strimler.
Smak på suppen, ha i mer sitron og salt og pepper om du ønsker.
Legg i fiskestykkene og mesteparten av grønnsakene, gjem  litt til pynt.
La suppen trekke med fisken i på svak varme, det skal ikke koke.
Når fisken er gjennomvarm, det tar ca 5 min, er suppen ferdig.

Hakk persille og ha over, server gjerne med urtebrød og godt smør ved siden av.

Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 91
Protein  4,9 g
Fett  7,3 g
Karbohydrater  1,3 g
Kalium  223 mg
Selen 6,8 ug
Vitamin A, RAE  106
Vitamin D  1,4 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.