Smaksbombe med helsegevinst!

 

Einebær er for mange synonymt med

viltsaus, men har vært brukt som

medisinplante i årtusener.

Blandet med rosepepper gir den en unik smak,

er bra for fordøyelsen og  rik på antioksidanter!

 

Til 2 personer trenger du:
2 andelår, minst 250 g hver
2 rødløk
15 einebær
1 ss rosepepper
1 dl solbær (du kan bruke saft eller syltetøy også)
1 dl portvin eller rødvin (eller saft…)
2 dl vann
1 stor el 2 små søtpotet, ca 200 gram
2 ss smør
1/2 brokkoli
salt og pepper

Beregn god tid, lårene skal ha ca 2 timer i ovn.
Sett stekeovnen på 120 grader.
Ha godt med nykvernet pepper på alle sider av lårene.
Legg med skinnsiden ned i en tørr, varm panne, stek til skinnet er gyllenbrunt, men
pass på at det ikke blir brent. Snu lårene, ha på litt salt og stek videre på kjøttsiden i ca ett minutt.
Legg lårene i en ildfast form og stek midt i ovnen i ca 2 timer.
Behold fettet fra stekepannen.
Finhakk rødløk, knus einebær og rosepepper og stek i andefettet.
Tilsett solbær, vin eller saft og vann. Kok opp og reduser til det halve.
Ha sausen i en blender eller mos med stavmikser til jevnt konsistens.
Skrell søtpotet, skjær i biter og kok mørt i vann.
Hell av vannet og mos med smør.
Skjær brokkolien i buketter og legg i en kjele.
Når andelårene er ferdige, ta ut av ovnen og varm tallerkener et par minutter.
Hell kokende vann over brokkolien, kok opp såvidt, hell av vannet.
Legg saus på varme tallerkener, legg på andelår og grønnsaker.
Server med frisk timian og rosmarin.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal  229
Protein  7,4 g
Fett  19,9 g
Karbohydrater  3,7 g
Kostfiber  1,3 g
Jern  1,2 mg
Vitamin A, RAE  152
Riboflavin  0,3 mg
Niacin, NE  2,8
Vitamin C  17 mg

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.