Tomatsild & Sennepssild

– med mye godt krydder!

Full av smak og vitamin D!

Tomatsild:
6 kryddersildfileter (vannes ut i 3 timer)
1 dl økologisk tomatpure
2 ss honning
2 ss sukrin
1 dl nøytral olje, rapsolje, peanøttolje e.l.
3 ss epleeddik eller vineddik
3 ss vann
1 stor eller 2 små stjerneanis
hel nellik
hel svart pepper
laurbærblad
hele korianderfrø
frisk koriander til pynt
2 løk

Skjær løken i to og skjær hver halvdel i tynne skiver
Knus stjerneanis i en morter eller med flatsiden av en kniv
Skjær silden i ca 1 cm tykke skiver
Visp honning og sukrin med eddik, rør inn tomatpure, olje og vann.
Tilsett stjerneanis.
Legg sild,løk og krydder lagvis i rene glass.
Mengde bestemmer du selv, jeg bruker 3 laurbærblad pr glass og ca 1 ts av hvert krydder.
Hell over tomatblandingen og ha fersk koriander på toppen.

Sennepssild:
Samme som tomatsild, men bytt ut tomatpure med 4 ss sennep
Jeg bruker sterk sennep, type Dijon fra Maille.
Bytt ut koriander med dill og stjerneanis med hvit pepper.
Bruk 2 ss vann mer.

Silden bør stå et par dager før den spises, og holder seg godt frem til jul.

Næringsinnhold
100 g gir                   Tomatsild                             Sennepssild
Kcal                            174                                                  175
Protein                        5,2 g                                            5,0 g
Fett                               14,4 g                                       14,9 g
Karbohydrater        6 g                                                5,5 g
Jern                             1 g                                                0,7 g
Vitamin D                 4,4 ug                                       4,4 ug
Vitamin E, a-TE       2,3                                             2,2

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.