– frodige & fete

og fulle av fiber!

Naturlig søte med

smak av varmende krydder!

150 g agave eller yaconsirup (eller vanlig sirup..)
150 g Sukrin Gold (eller brunt sukker)
1,5 dl Seterrømme eller Creme Fraiche
100 g smør
150 g byggmel
150 g malte mandler
150 g fin sammalt spelt eller hvete
1 ts natron
2 ts malt ingefær
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
1/2 ts pepper

Smelt sirup og sukrin på svak varme sammen med rømmen. Ta av platen og rør inn smøret i terninger.
Bland alt det tørre godt.
Rør det inn i den avkjølte sukker/smør blandingen.
La stå kaldt til neste dag.
Kjevles ut til ca 2 mm tykkelse og trykkes ut i former.
Legges på bakeplate med bakepapir og stekes på varmluft 180 grader i ca 10 min.
(vanlig stekeovn 200 grader)

Næringsinnhold: (basert på bruk av agavesirup og sukrin gold)
100 g gir
Kcal  363
Protein  7,1 g
Fett  22,1 g
Karbohydrater 32,5 g
Kostfiber  5,3 g
Jern  1,3 mg
Vitamin A, RAE  195
Vitamin E, a-TE  4,2

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.