bønner og sopp

Lettlagd luksusmat rik på

jern og folat!

Til 2 personer trenger du:
2 andebryst, ca 175 gram hver
200 g sopp
2 stilker vårløk
1 ss ekstra jomfru olivenolje
2 dl ferdig utvannede bønner eller linser
(jeg har brukt svartøyde bønner)
frisk timian
2 dl rødvin eller vann
salt og pepper

Sett stekeovnen på 150 grader
Lag ruter i skinnet på andebrystene med en skarp kniv og ha på salt og pepper.
Stek dem i varm panne med skinnsiden ned til skinnet har godt farge og fettet har begynt å smelte.
Legg brystene i en ildfast form med skinnsiden opp og sett i ovnen mens du lager resten. (ca 15-20 min)
Kok ut stekepannen med vin eller vann og hell avkoket i en liten kjele som du holder varm.
Skjær soppen i skiver eller biter og stek på sterk varme til den begynner å krympe.
Skru ned varmen og ha i olivenolje.
Skjær vårløk i 3-4 cm store biter og vend det inn i soppen sammen med bønnene.
Ta ut andebrystene, la de hvile i 10 min og skjær så i skiver.
Server med soppblandingen, sjysausen og frisk timian.

Næringsinnhold:
100 g gir 200 Kcal
Protein  7,9 g
Fett  15,5 g
Karbohydrater  4,4 g
Kostfiber  2,2 g
Jern  1,6 mg
Folat  55,5 ug

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.