– himmelsk restemat!

 

Når du spiser hummer

ta for all del vare på skallet,

det gir en nydelig suppe!

Dette gjelder også for reker og kongekrabbe.

 

Til ca en liter suppe:
Skall/rester av minst 2 hummer eller 1 kg reker
3 ss rapsolje eller annen nøytral olje som tåler høy temperatur
2 ss smør
1 løk eller 2 sjalottløk
2 gulrot
1 purre
1 bit sellerirot
1 chili
7 dl vann
3 dl hvitvin
salt & pepper
sitronmelisse eller persille
2 ss rømme eller creme fraiche

Hvis hummerskallene er store, knus dem med en kjevle.
Skjær løk,sellerirot, 1 gulrot og halve purren i biter. Hakk chilien fint.
Varm oljen i en stor kjele og ha i skallene.
Stek på sterk varme i 5, rør jevnt slik at alt blir stekt.
Ha i smør og grønnsakene og la de steke i 2 min.
Hell over vin og vann og la koke i 20 min.
Skum underveis.
Om du bruker rekeskall så trenger de kortere koketid, ca 10 min.
Det er viktig at de ikke koker for lenge, for da smaker det lim.
Sil av kraften og hell i en mindre kjele.
Smak til med salt og pepper og rør inn rømme.
Skjær den siste gulroten og resten av purren i tynne strimler og legg på suppen ved servering.
Du kan godt ha i filet av fisk og pynte med små kreps.

Næringsinnhold:
100 gir Kcal 80
Protein  5,3 g
Fett  6,1 g
Karbohydrater  0,9 g
Sink 1,0 mg
Vitamin A, RAE  81
Vitamin D  0,3 ug
Vitamin E, a-TE  1,6

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.