Hjemmelaget hurtigmat
rik på protein,
fiber og mineraler!
Sesamfrø gir sunn, god
og glutenfri panering!
400 g kyllingkjøtt/kjøttdeig
2 egg
1 dl rømme, creme fraiche eller kesam
1 løk
3 fedd hvitløk
1/3 purreløk
1 ts malt ingefær
1 ts muskat
2 ts urtesalt
1 ts hvit pepper
3 dl sesamfrø med skall
2 dl kaldpresset rapsolje eller kokosolje
Bruk en kjøkkenmaskin med kniv.
Ha i kyllingkjøttet, egg, rømme og krydder.
Skjær løk, hvitløk og purre i biter og ha i det også.
Kjør på maks hastighet til massen er jevn.
Ha sesamfrø i en bolle.
Bruk en teskje og form avlange boller av kyllingmassen ved å vende dem i sesamfrø.
Sett stekeovnen på 100 grader.
Varm oljen i en panne, stek krokettene på middels varme til de er gylne.
Legg dem først på et kjøkkenpapir så fettet renner av, så i en ildfast form.
Oppbevar de stekte krokettene i stekeovnen mens du steker resten.
Server med salat og avokado, majones eller rømmedipp.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 311
Protein 12,7 g
Fett 29,6 g
Karbohydrater 3,0 g
Kostfiber 2,6 g
Kalsium 224 mg
Jern 3,3 mg
Kalium 284 mg
Magnesium 79 mg
Sink 2,1 mg
Vitamin E, a-TE 3,9
Niacin, NE 5,9
Folat 35 ug