Hjemmelaget hurtigmat

rik på protein,

fiber og mineraler!

Sesamfrø gir sunn, god

og glutenfri panering!

400 g kyllingkjøtt/kjøttdeig
2 egg
1 dl rømme, creme fraiche eller kesam
1 løk
3 fedd hvitløk
1/3 purreløk
1 ts malt ingefær
1 ts muskat
2 ts urtesalt
1 ts hvit pepper
3 dl sesamfrø med skall
2 dl kaldpresset rapsolje eller kokosolje

Bruk en kjøkkenmaskin med kniv.
Ha i kyllingkjøttet, egg, rømme og krydder.
Skjær løk, hvitløk og purre i biter og ha i det også.
Kjør på maks hastighet til massen er jevn.
Ha sesamfrø i en bolle.
Bruk en teskje og form avlange boller av kyllingmassen ved å vende dem i sesamfrø.
Sett stekeovnen på 100 grader.
Varm oljen i en panne, stek krokettene på middels varme til de er gylne.
Legg dem først på et kjøkkenpapir så fettet renner av, så i en ildfast form.
Oppbevar de stekte krokettene i stekeovnen mens du steker resten.
Server med salat og avokado, majones eller rømmedipp.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal  311
Protein  12,7 g
Fett  29,6 g
Karbohydrater  3,0 g
Kostfiber  2,6 g
Kalsium  224 mg
Jern  3,3 mg
Kalium  284 mg
Magnesium  79 mg
Sink  2,1 mg
Vitamin E, a-TE  3,9
Niacin, NE  5,9
Folat  35 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.