Fri for gluten og sukker,

– rik på protein, fiber og vitamin E!

Dette er en ostekake som skal stekes.

200 g dadler uten sten
100 g hasselnøtter
100 g mandler
3 ss sesamfrø med skall
5 dl kesam
5 egg (eller 6 små)
½ lime
100 g Sukrin
1 ts vaniljepulver eller kardemomme

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør en springform (rund form med avtagbar kant) eller legg bakepapir i bunnen.
Bland dadler, nøtter og sesamfrø og kjør det i en hurtigmikser.
Du må sannsynligvis ta litt i gangen, for å unngå at det klumper seg og blir liggende fast i mikseren.
Når alt er blandet godt og nøttene er knust, trykker du massen jevnt utover bunnen av springformen.
Stek bunnen i 10 min på 180 grader. Ta formen ut av ovnen, skru ned varmen til 140 grader.
Skill eggeplommer og hviter. Sørg for overflødig væske er rent av kesamen.
Visp kesam og eggeplommer med Sukrin, vaniljepulver og saften av lime. Stivpisk eggehvitene for seg.
Vend eggehvitene forsiktig inn i kesamblandingen.
Hell det utover nøttebunnen, jevn ut massen med en slikkepott og stek ostekaken i 1 ½ time på 140 grader.
Ta formen ut av ovnen og avkjøl på rist.
Sett kjølig minst 2 timer før servering.

Server gjerne med saus av bær og/eller med rømme.
Her har jeg lagd saus av frosne solbær som tines i mikro et par minutter med litt honning, for så å moses.

Næringsinnhold:
100 g gir 226
Protein  8,6 g
Fett  14,9 g
Karbohydrater  13 g
Kostfiber 2,6 g
Kalium  199 mg
Magnesium  49 mg
Sink  1 mg
Vitamin A, RAE  56,5
Vitamin D  0,5 ug
Vitamin E, a-TE  4,7
Folat  32 ugPQ6TY4

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.