ananas og brokkoli.
Frisk og fyldig, rik på protein,
magnesium, fiber og gode fettsyrer!
1 løk
½ rød paprika
1 rød chili
1 bit frisk ingefær, ca 4 cm
1 sitron, helst økologisk
4 fedd hvitløk
2 ts hel koriander
2 ts hel spisskummen
1 ts malt gurkemeie
3 laurbærblad
4 dl grønnsakskraft
3 dl usaltede cashewnøtter
150 g frisk ananas
½ brokkoli
2 ss rapsolje, kaldpresset
25 g kaldpresset kokosolje eller smør
Frisk koriander eller basilikum
Del løken i to og del den ene halvparten, samt paprikaen i tynne strimler.
Skjær den andre halvparten i små biter. Riv ingefær og sitronskall på et rivjern.
Del chili og hvitløk i små biter. Ha de små bitene av løk, chili, ingefær, hvitløk
og sitron i en liten blender eller stavmikser og kjør til en jevn masse.
Ha koriander, spisskummen og gurkemeie i en morter og knus det sammen.
Varm olje og smør i en gryte. Stek løk og paprika i strimler sammen med løkmiksen.
Ha i de knuste krydderne og laurbærblad.Rør inn cashewnøttene og hell over grønnsakskraft.
La koke på middels varme til sausen tykner. Tilsett ananas i tynne biter.
Server med dampet brokkoli og frisk koriander eller basilikum, og gjerne litt brun ris.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 163
Protein 4,5 g
Fett 12,7 g
Karbohydrater 7,4 g
Kostfiber 2,5 g
Kalium 312 mg
Magnesium 62 mg
Vitamin E, a-TE 0,8
Vitamin C 31 mg