med fiken og banan

Saftige, sunne og veldig gode!

Rike på fiber, jern og vitaminer!

3 egg
1,5 dl seterrømme/creme fraiche
1 ts natron
1 dl (ca 80 g) tørkede fiken
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
50 g sjokolade, 86 % kakao
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 bakepulver
2 ss honning/agavesirup
1 ss fiberhusk
1 ss kokosolje
1 banan

 

Temperer kokosoljen, den skal kunne røres i.
Mal mel av frøene. Visp egg, rømme og honning/agave med natron.
Finhakk sjokolade og fiken.Bland frømelet med krydder, kakao, bakepulver og fiberhusk.
Mos banan og rør inn i eggeblandingen med kokosolje. Rør inn det tørre + sjokolade og fiken.

Ha i smurte muffinsformer og stek på 200 grader i 15 min

Glasur:
100 g sjokolade, min 70 % kakao
50 g smør (eller kaldpresset kokosolje)
1 dl kesam
Smelt sjokoladen i smøret i vannbad. Avkjøl til kroppstemperatur og rør inn kesam.
Smør over og eventuelt inni muffinsene.

Næringsinnhold:
100  gir
Kcal  319
Protein  7,9 g
Fett  24,3 g
Karbohydrater  16,7 g
Kostfiber  4,5 g
Jern  2,7 mg
Kalium  299 mg
Magnesium  88 mg
Vitamin A, RAE  173
Vitamin E, a-TE  2,9
Niacin, NE  1,6

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.