– gammel klassiker
i ny innpakning!
Her med glutenfri sesampanering
og kreklinggele fra Romstad Gård.
Like god som forrett, dessert eller snacks!
Proteinrik lavkarbo-rett med fiber,
kalsium, jern og vitamin E.
1 liten eller ½ stor camembert, ca. 120 gram
(Klem på osten og kjenn at den gir etter, så vet du den er moden)
1 dl sesamfrø
1 egg
2 dl kaldpresset rapsolje
1 stk hjertesalat
2 ts kreklinggele (eller annet syltetøy du liker)
Frisk persille
Frisk timian
Temperer osten, minimum 30 minutter i romtemperatur.
Ha egget i en liten bolle og pisk godt med en gaffel.
Ha sesamfrøene på en liten tallerken.
Vend osten godt i egget og så i sesamfrø.
Ha oljen i en liten gryte og varm opp til det bruser rundt en tresleiv.
Skru ned på middels varme og stek osten til den er gylden på begge sider.
Ta ut osten og legg den på litt papir, så oljen renner av.
Legg over på tallerken med salat, gele og urter.
Nyt umiddelbart!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 345
Protein 12,6 g
Fett 29,9 g
Karbohydrater 5,4 g
Kostfiber 3,7 g
Kalsium 437 mg
Jern 4,1 mg
Sink 3,1 mg
Vitamin A, RAE 154
Vitamin E, a-TE 2,5